PRAKTISCHE INFORMATIE

RENNERS

JEUGD

Stimuleren van regionale jeugd om meer te sporten is 1 van de speerpunten van Stichting Cyclocross Zaltbommel. Er zal op zaterdag 19 oktober voor de jongste inwoners van de Bommelerwaard een clinic en een echte wedstrijd georganiseerd worden.

De jeugd van 6 tm 12 jaar uit de Bommelerwaard is van harte welkom mee te doen aan de jeugdwedstrijden tijdens de UiterwaardenCross op zaterdag 19 oktober 2019. Haal je mountainbike, veldritfiets of crossfiets uit de schuur en kom lekker een wedstrijdje rijden tegen je leeftijdsgenoten. Wij zorgen voor een helm, rugnummer en een mooie medaille!

In de ochtend zijn er clinics die door bekende renners uit de regio gegeven worden om de jongste jeugd te enthousiasmeren voor de wielerport en te motiveren om meer te bewegen. In kleien groepjes maken de kinderen van 6 t/m 12 kennis met de cyclocross sport door middel van leuke oefeningen en handige tips.

PARCOURS

Op zaterdag 19 oktober 2019 zal de 2e editie van De UiterwaardenCross plaatsvinden op de uiterwaarden in het centrum van Zaltbommel. Het parcours is 2700 meter lang en heeft naast hoogteverschillen door beklimmingen van dijken een finish op kasseien. Uiteraard is er voldoende gras, modder en zand om deze veldrit compleet te maken. Zowel de start als finish zal plaatsvinden op de Waalkade in het centrum van Zaltbommel.

TOTALE LENGTE PARCOURS 2700 meter
GRAS – 1400 meter
ZAND – 450 meter
MODDER – 450 meter
KASSEIEN – 200 meter
VERHARD – 200 meter
BEKLIMMINGEN – 3
TRAPPEN – 1
BALKEN – 2
BOCHTEN – 38

PARKEREN

Er zijn gereserveerde parkeerplaatsen voor deelnemers van De UiterwaardenCross. Zowel elite als beloften en teams/verenigingen met camper of bus kunnen parkeren op de parkeerplaats De Wasserij.

Amateurs,Sportklasse, Nieuwelingen en Junioren kunnen parkeren op de parkeerplaats Veerweg.

Deelnemers aan de MTB wedstrijd kunnen net als bezoekers parkeren aan De Beersteeg of Kindertuin gelegen op 450 meter van het parcours. De parkeergelegenheden zullen aangegeven staan op de door de organisatie geplaatste verkeersborden.

Inschrijven voor
De UiterwaardenCross Zaltbommel